Directeur Zonnelied spreekt voor het eerst over fraude boekhoudster

Redactie KW

Een week na de arrestatie van Nancy Devos (43) blijven de directie en het personeel van Huize Zonnelied met heel veel vragen achter. Nooit hadden ze gedacht dat de boekhoudster, die er 23 jaar werkte, voor 60.000 euro zou frauderen.

Voor directeur Bernadette Pauwelyn kwam de aanhouding van Nancy Devos als een donderslag bij heldere hemel. „Nancy, de verantwoordelijke voor administratie en boekhouding, was een plichtsbewuste werkneemster, al 23 jaar lang. In feite was ze één van mijn naaste medewerkers. Ze werkte voor Zonnelied alsof het om haar eigen zaak ging. Tot vorige week heeft zij me nooit ontgoocheld.”

“Had geen geld nodig”

Waren er dan nooit aanwijzingen dat Nancy haar boekje te buiten ging ? „Eigenlijk niet”, zegt directeur Pauwelyn. „Sommigen beweren nu wel dat er wel aanwijzingen waren in de richting van aankoopzucht. Het onderzoek moet dit nu uitwijzen. Wat de zaak nog onbegrijpelijker maakt, is dat ze het geld volgens mij niet nodig had. Haar man heeft immers ook een job.”

“Je moet een kei zijn om dit voor elkaar te krijgen”

„Natuurlijk vragen wij ons nu af hoe dit is kunnen gebeuren. Van een professioneel boekhoudpakket verwacht je dat het zulke zaken kan detecteren. Maar de revisoren die onze boekhouding controleren én de speurders beweren dat de fraude niet zomaar terug te vinden was. Je moet al een kei in boekhouden zijn om zoiets voor elkaar te krijgen. Er zijn heel wat procedures die je moet volgen om betalingen uit te voeren, en die zijn steeds gerespecteerd geweest.” …

(DS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 18 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier