Directeur Zeecentrum De Branding in Wenduine ontslagen

Redactie KW

Yves Tijssens, de directeur van het Zeecentrum De Branding in Wenduine, kreeg woensdag zijn ontslag. Met hem moest ook zijn vrouw Carine Vanstechelman, hoofd van de sociale dienst, vertrekken.

Het personeel werd vanmiddag om 13 uur verzameld in de refter. Daar werd door Luc Carsauw, Schatbewaarder van het Nationaal Verbond van Sociale Mutualiteiten, waar het Zeecentrum onder valt, de mededeling gedaan. Samen met ondermeer Thierry Daenekindt van de Socialistische Mutualiteiten was Luc Carsauw vandaag aanwezig in het Zeecentrum om de nodige schikkingen te treffen. “Het gaat niet om een ontslag op staande voet”, aldus Luc Carsauw, “we hebben hun contracten opgezegd.”

Klachten van personeel en patiënten

De reden voor het ontslag zouden de vele klachten zijn die de laatste tijd werden geuit. “Het gaat om klachten van het personeel maar ook van patiënten. Die werden onvoldoende goed opgevolgd. Wij moesten ingrijpen.” Yves Tijssens reageerde zeer kalm op zijn ontslag. “Misschien had hij iets voelen aankomen”, aldus Luc Carsauw. “Wij hebben de boekhouder, Johan Feys als waarnemend directeur aangesteld. Een nieuwe directeur vinden voor De Branding is geen sinecure dit is een gedifferentieerd centrum.” In het Zeecentrum is een woonzorgcentrum, kortverblijf, dagopvang en herstelkuren. De serviceflats ‘Zee en Duin’ in Wenduine zijn in aanbouw. Sinds een jaar is er ook een kinderdagverblijf De Zeepiraatjes, een droom van directeur Yves Tijssens die hij vorig jaar zag verwezenlijkt. Het kinderdagverblijf viert op zaterdag 12 augustus zijn eenjarig bestaan. “De Branding was ons paradepaardje, dat willen we nu in ere herstellen”, aldus nog Luc Carsauw.

(AV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier