Directeur Willy Vandemeulebroucke neemt afscheid van Ter Gavers

Redactie KW

Voor Willy Vandemeulebroucke zijn het de laatste dagen als directeur van basisschool Ter Gavers. Op 1 september neemt zijn voorlopige opvolger Jean-Claude Van Loosveldt zijn taken over.

Hoewel de leerlingen in juni al afscheid namen van hun directeur, was Willy Vandemeulebroucke nog heel de vakantieperiode actief in basisschool Ter Gavers. Enerzijds was hij druk in de weer met inpakken. Anderzijds zorgde hij, samen met zijn opvolger Jean-Claude Van Loosveldt voor een goede start op 1 september.

Willy Vandemeulebroucke (49) werd geboren in Avelgem en liep er school. Hij volgde normaalschool in Kortrijk. Willy gaf les in Avelgem en Menen en kon in september 1974 aan de slag in het RBS Harelbeke (nu Ter Gavers). Toen in 1991 directeur Rik Bourry ziek werd, nam Willy zijn taak als directeur over. Hij behaalde de nodige diploma’s en bleef directeur van Ter Gavers.

“Hoewel ik nu de deur van mijn kantoor achter mij dichttrek, zal ik mij verder blijven inzetten voor de school via de Vriendenkring,” blikt Willy vooruit.

„Ik zal zeker niet in een zwart gat vallen, want ik zal mij nu meer kunnen vrijmaken om mijn politiek mandaat nog beter te behartigen”, zegt Willy. Hij was 15 jaar voorzitter van de BSP en werd in 1989 tot gemeenteraadslid verkozen. Van 1995 tot 2006 was hij schepen. Sinds 2 januari 2007 is hij voorzitter van de Harelbeekse raad. Daarnaast is hij provincieraadslid voor de SP.A.

Het volledige artikel leest u in De Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 29 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier