Directeur-generaal Peter Quaghebeur uit Ieper stapt op bij VMMa

Redactie KW

Na acht jaar houdt Ieperling Peter Quaghebeur het voor bekeken als directeur-generaal van de Vlaamse Mediamaatschapprij.

Peter Quaghebeur, een uitgeweken Ieperling, heeft er een flinke carrière opzitten bij de Vlaamse Mediamaatschappij (VTM, 2BE, Q-music…) : in 1999 begon hij in Vilvoorde als commercieel directeur, vier jaar later werd hij directeur-generaal. Op 1 juli jongstleden zat hij acht jaar op die stoel, iets waar geen van zijn voorgangers ooit in geslaagd is.

En nu verlaat hij de VMMa. In het korte persbericht dat werd uitgestuurd, wordt hij als volgt geciteerd : “Ik kijk met grote tevredenheid en fierheid terug op de kansen die ik er gekregen heb en op de resultaten die we er samen geboekt hebben. Ik wens de VMMa veel succes toe en ben overtuigd dat de juiste fundamenten er liggen voor nog vele schitterende jaren.”

In een interview met Krant van West-Vlaanderen begin 2010 verwoordde hij het nog als volgt : “Ikzelf dacht deze job vier of vijf jaar te doen. Met de geschiedenis van wie mij is voorgegaan in het achterhoofd, wist ik dat dit een vrij stressvolle job was.”

De VMMa wil nog dit jaar een opvolger vinden. Wat Peter Quaghebeur, 50 intussen, nu gaat doen en waarom precies hij de deur achter zich toe trekt in Vilvoorde, is niet bekend.

(MiCo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier