Diocesaan centrum Groenhove opent straks opnieuw de deuren

Groenhove Torhout
Redactie KW

In Torhout heropent binnenkort het diocesaan centrum Groenhove. Het voorbije anderhalf jaar zijn er heel wat aanpassingswerken uitgevoerd. Groenhove is een centrum voor spiritualiteit, waar naast retraites ook conferenties en evenementen kunnen plaats vinden. Ook zijn er een aantal diensten die tot voor kort hun secretariaat in Licht er Ruimte in Roeselare hadden.

Het diocesaan centrum in Torhout is gelegen in een bos, in een oase van rust. Groenhove blijft dan ook in eerste instantie een centrum voor spiritualiteit. Maar er is voortaan ook ruimte voor grote conferenties en evenementen. Je kunt er zelfs blijven slapen. Groenhove kreeg een ruimere meer eigentijdse invulling.

Na de aanpassingswerken telt Groenhove 60 kamers, 11 vergaderzalen, 2 restaurants en 2 kapellen. Er is ook een dienstencentrum. Onder meer de dienst gezinspastoraal en de KLJ hebben er hun secretariaat. Zij hadden voorheen hun kantoren in Licht en Ruimte in Roeselare. Maar dat centrum heeft het bisdom verkocht en wordt binnenkort gesloopt. In Groenhove is er ook een religiowinkel, waar iedereen zo in en uit kan lopen.

De komende maanden volgen er nog meer werken in Groenhove. Tegen het eind van het jaar start ook de bouw van een polyvalente zaal. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier