Dinsdagavond sluit oud Torhouts recyclagepark definitief

15/09/14 om 21:52 - Bijgewerkt om 21:52

Bron: Kw

Op dinsdagavond 16 september sluit het oude Torhoutse recyclagepark in de Guido Gezellelaan definitief de poorten. Het nieuwe park in de Atelierstraat gaat op zaterdag 20 september open met een opendeur voor het grote publiek. Met gratis frietjes ! (gratis te lezen)

Dinsdagavond sluit oud Torhouts recyclagepark definitief

© Johan Sabbe

Het oude recyclagepark in de Guido Gezellelaan sluit dinsdagavond definitief.
© Johan Sabbe

Dinsdagavond wordt er dus voor het laatst afval op het sinds vele jaren vertrouwde recyclagepark nabij het station aangebracht. Op termijn zal het domein tot een parking omgevormd worden.

's Middags gratis friet

Na de verhuizing opent zaterdag het nieuwe recyclagepark in de Atelierstraat - een zijweg van de Ambachtstraat - de deuren. Alle Torhoutenaren zijn van 9.30 tot 16 uur welkom om kennis te maken met het gloednieuwe park. Wie langs wil lopen, dient wel zijn identiteitskaart mee te brengen om toegang te krijgen. Het loont de moeite, want er valt van alles te beleven. En er zijn gratis frietjes ! Wie het recyclagepark bezoekt tussen 11 en 13 uur krijgt zomaar een pakje friet vanwege de stad aangeboden. Er een drankje bij kopen, kost 1 euro.

Dinsdagavond sluit oud Torhouts recyclagepark definitief

Het nieuwe recyclagepark in de Atelierstraat gaat zaterdag open.
© Johan Sabbe

Het zogenoemde diftarsysteem wordt voor particulieren pas vanaf begin 2015 betalend, maar de kmo's hebben vanaf zaterdag 20 september bij elk bezoek al meteen een kmo-badge nodig samen met de identiteitskaart van de persoon die het afval brengt. Zo'n badge kost 5 euro.

Nieuwe openingsuren

Het recyclagepark heeft nieuwe openingsuren. Je kunt er terecht op maandag van 13.30 tot 18 uur, op dinsdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur, op woensdag niet (gesloten), op donderdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur, op vrijdag van 13.30 tot 18 uur en op zaterdag van 9.30 tot 16 uur.

(JS)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!