Diksmuide voor nieuwe sporthal in zee met intercommunale

Redactie KW

Stad Diksmuide gaat voor de bouw van een bijkomende sporthal in zee met de intercommunale TMVW. Dat werd beslist op de gemeenteraad van maandagavond 19 december 2011. Oppositiepartijen Idee2006, N-VA en VB vroegen tevergeefs uitstel van stemming om het dossier beter te kunnen bestuderen.

Schepen Marc De Keyrel (CD&V) voerde aan dat er voor de bouw van een aanbouwsporthal gesprekken werden aangeknoopt met de intercommuncale TMVW. In het voorstel voor de overeenkomst met de TMVW brengt de stad eenmalig 2.500 euro kapitaal in, koopt ze aandelen en wordt ze vennoot in de intercommunale en geeft ze de exploitatie van de huidige sporthal in handen van de intercommunale. In een tweede fase realiseert de intercommunale dan voor de stad een nieuwe sporthal, aangebouwd aan de huidige sporthal.

Jan Colaert (N-VA) vroeg uitstel “zodat de raadsleden het hele dossier onder de loep kunnen nemen.” Ook Marc Deprez (Idee2006) zag de stemming liever verplaatst. “Liever dan nu holder de bolder te moeten beslissen over veel geld en de aankoop van aandelen.” Koen Bultinck (VB) volgde de twee andere oppositiepartijen en vroeg of de optie om een nieuwe sporthal te realiseren met het autonoom gemeentebedrijf (agb) voldoende werd onderzocht.

Marc De Keyrel antwoordde dat met het agb dit een zware kost zou betekenen. “Bovendien hebben we niet de expertise in huis voor een dergelijk project.” Na overleg tijdens een schorsing van de raad bleven de drie oppositiepartijen bij hun standpunt dat de stemming over het agendapunt moest worden uitgesteld naar de volgende zitting. De meerderheid ging daar niet op in en keurde het agendapunt goed. De oppositie onthield zich. (TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier