Diksmuide start heraanleg Houtlandstraat Vladslo

Redactie KW

Op maandag 4 november 2013 starten de herinrichtingswerken aan de Duitse Begraafplaats in Vladslo. In het kader van de herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog wordt een deel van de Houtlandstraat heraangelegd.

De Houtlandstraat krijgt vanaf het kruispunt met de Brugse Heirweg tot aan huisnummer 3 een nieuwe inrichting. Deze werken zullen vermoedelijk tot eind maart 2014 duren. Door de aard van de werken is het noodzakelijk om de Houtlandstraat ter hoogte van het Praetbos af te sluiten voor het verkeer.

Het verkeer van de Houtlandstraat aan de kant van de Wijnendalestraat wordt omgeleid via Beerst langs de Wijnendalestraat en de Oostendestraat. Het verkeer van de Houtlandstraat aan de kant van de Koekelarestraat wordt omgeleid via Leke. Voor de bewoners langs de werf zelf zal de aannemer zorgen voor een maximaal mogelijke bereikbaarheid.

De Duitse Militaire Begraafplaats zal zeker tot en met 11 november bereikbaar blijven voor voetgangers die uit de richting van de Wijnendalestraat komen en hun wagen hiervoor kort op de Houtlandstraat parkeren. Tijdens een latere periode wordt voorzien in een zo goed mogelijk toegankelijk houden van de begraafplaats, ook dan enkel voor voetgangers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier