Diksmuide legt laatste hand aan nieuwe pendelparking

Redactie KW

Maandag 9 september moet de nieuwe pendelparking van de NMBS aan het station in Diksmuide operationeel zijn. Daarmee komen er in de omgeving minstens 200 parkeerplaatsen bij.

De nieuwe pendelparking krijgt voorlopig een uitrit op de Esenweg nabij de spoorwegovergang. Omdat het uitrijden naar links door de nabijheid van een onoverzichtelijke bocht te gevaarlijk is, moet het verkeer dat de parking verlaat verplicht naar rechts opdraaien. “Het gaat hier echter slechts om een voorlopige oplossing”, zegt schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open). “De stad wil immers verder langs de Esenweg, ter hoogte van de geplande zone voor grootschalige kleinhandel, een andere volwaardige en veilige toegangsweg tot de parking aanleggen. Hiervoor werd al begin 2013 om een onteigeningsmachtiging gevraagd aan de Vlaamse overheid. Op 19 april 2013 kreeg de stad bericht van de Vlaamse administratie dat het dossier volledig verklaard werd. Sinds 24 juni 2013 ligt het dossier op het kabinet van minister Bourgeois te wachten op ondertekening.”

Diksmuide wil langparkeerders aanmoedigen om gebruik te maken van de pendelparking. “Zodat de Bortierlaan, Stationsstraat, Lange Veldstraat en Laure Fredericqlaan minder belast worden met langparkeerders”, zegt Kurt Vanlerberghe. “Op termijn kan overwogen worden om de blauwe zone uit te breiden en de Grote Markt gedeeltelijk verkeersvrij te maken bij de herinrichting ervan in de komende jaren. In het masterplan van de stationsomgeving is ook een herinrichting van de Bortierlaan tot groene wandelboulevard voorzien.”

(TVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier