Diksmuide kiest voor knoopvuilniszak

Redactie KW

Diksmuide vervangt de huidige vuilniszakken met trekbandsluiting door een knoopzak met vier flappen. De nieuwe vuilniszak zou steviger moeten zijn. Ook stijgt de prijs van een grote vuilniszak van 1 euro naar 1,25 euro. Dat was te horen op de gemeenteraad van maandag 27 mei.

De prijsverhoging van de huisvuilzakken gaat in op 1 januari 2014. 1,25 euro voor een grote zak komt overeen met 0,18 euro per kilogram. De huisvuilophaling is kostendekkend bij 0,255 euro per kilogram. Met de prijsverhoging wil Diksmuide het verlies van de stad doen dalen. De huidige zakken met trekbandsluiting worden vervangen door een knoopzak, die een sluitsysteem heeft met 4 flappen, die je diagonaal moet dichtknopen.

Volgens de meerderheid zou de nieuwe vuilniszak steviger zijn. De nieuwe zakken zullen al in de handel gebracht worden in het najaar. Op de huidige bruine zakken moet er na 1 januari 2014 een sticker ter waarde van 0,25 euro worden gekleefd. Na 1 juli 2014 worden de huidige bruine vuilniszakken niet meer opgehaald.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier