Diksmuide keurt nog reeks werken voor 100 jaar WO I goed

Redactie KW

De Diksmuidse gemeenteraad keurde maandagavond 1 juli 2013 het vervolg van de werken in het kader van 100 jaar WO I goed. Het gaat over een netwerk van sites langs de IJzerdijk tussen de Frontzate en de IJzerdijk.

Op de site van het Onze-Lieve-Vrouwhoekje in Oud-Stuivekenskerke wordt de parking heraangelegd. Op de bunker komt er ook een uitkijkpost. De aansluiting van het Oud-Stuivekenspad met de IJzerdijk wordt veiliger. Zo zal de helling van het Oud-Stuivekenspad eerder beginnen zodat fietsers vanuit het Oud-Stuivekenspad niet onmiddellijk op het verkeer op de IJzerdijk stoten. Verder wordt op die plek ook het wegdek van de IJzerdijk aangepast. Ook langs de IJzerdijk komt er een metalen constructie die de vroegere petroleumtanks moet evoceren. Tenslotte wordt er ook een stiltepad aangelegd tussen Oud-Kaaskerke en de IJzerdijk.

Ook ter hoogte van de IJzertoren zal een en ander veranderen. De omgeving van de Paxpoort wordt omgevormd tot een volwaardig plein. Er komt een ticketing-gebouw voor het domein van de IJzertoren, groen en verscheidene zitbanken. Tussen de Paxpoort en de spoorwegbrug wordt ook een nieuwe parking aangelegd. Langs de IJzerdijk zal een nieuw wandelpad de verbinding met de IJzerboomgaard maken. Het geheel zal hoger komen te liggen en in de weide van de IJzertoren komt er een waterpartij. Dat moet een afsluiting rond het IJzertorendomein overbodig maken.

(TVDA)

Diksmuide keurt nog reeks werken voor 100 jaar WO I goed

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier