Diksmuide haalt containers met asbest in dak van speelplein

Redactie KW

Er komen nieuwe containers voor de lokalen van de speelpleinwerking en de leiding van de KSA op het domein Zonnestraal in Diksmuide. Dat heeft de gemeenteraad van maandag 31 oktober beslist. De oude containers zijn versleten en bovendien steekt er asbest in.

De containers op het domein Zonnestraal die de speelpleinwerking en de leiding van de KSA onderdak geven zijn totaal verouderd en versleten. Bovendien steken er asbestplaten in. Omdat er ook nieuwe containers moeten komen voor berging, besliste de gemeenteraad maandagavond 31 oktober om nieuwe containers aan te kopen. De totale kostprijs wordt geraamd op 175.000 euro.

“In de gemeenteraad van 26 oktober 2009 vroegen we al naar maatregelen omdat de dakconstructie van de containers uit asbestplaten bestaat”, merkte Marc Deprez (Idee2006) op. “Onverantwoord dat er nu pas wordt gereageerd. Asbest is zeer giftig en kankerverwekkend. Bij het ravotten kunnen kinderen in aanraking komen met deze platen. En wie kruipt er als kind niet eens op een dak ?” Jan Colaert (N-VA) vroeg hoe het zat met de scouts Zannekin die ook een bergruimte kwijt zijn, sinds de bouw van het nieuwe Prutske naast de Broedersschool.

“Het is niet omdat er asbest aanwezig is, dat de volksgezondheid in het gedrang is,” aldus schepen Marc De Keyrel (CD&V). “Je moet er effectief heel voorzichtig mee omspringen, maar zolang je de platen niet bewerkt, is er geen probleem. En ik zou de kinderen absoluut niet aanraden om op het dak van die containers te kruipen. Wat de scouts betreft: ik kan begrijpen dat zij niet naar Zonnestraal willen trekken voor bergruimte. Daarom voorzien we een bergruimte bij De Wal, naast het zwembad.”

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier