Diksmuide gaat schoolomgeving Pervijze herinrichten

Redactie KW

Diksmuide gaat de schoolomgeving in Pervijze herinrichten. In 2014 wordt een studiebureau aangesteld voor de herinrichting van de Veurnestraat, de Schoorbakkestraat en het kruispunt. De realisatie hiervan zou voor 2015 – 2016 zijn.

Eind 2010 vroeg het stadsbestuur aan de provincie West-Vlaanderen om een standpunt te bepalen over de mogelijkheid van een omleidingsweg rond Pervijze. Dit tracé staat ingetekend in het gewestplan. Ruim twee jaar later viel het verdict: de provincie adviseert negatief en raadt een doorgedreven herinrichting van de dorpskern aan. Diksmuide vindt dat een omleidingsweg een must is om het dorp leefbaar te houden. De intensiteit van het verkeer en in het bijzonder het grote vrachtverkeer blijft immers toenemen.

Op korte termijn is een mogelijkheid gevonden voor een herinrichting van de schoolomgeving. In 2014 wordt een studiebureau aangesteld voor de herinrichting van de Veurnestraat, de Schoorbakkestraat en het kruispunt. De realisatie hiervan zou voor 2015-2016 zijn.

Daarnaast zal ook voor de Pervijzestraat een ontwerp voor herinrichting gemaakt worden. Hier moet wel rekening gehouden worden met plannen voor de riolering. Het gaat om een langetermijnplanning.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier