Digitale app ‘Dagboek 14-18’ laat je sites uit de Eerste Wereldoorlog ontdekken

Redactie KW

Om vijf unieke sites uit de Eerste Wereldoorlog te ontdekken, is een nieuwe gratis digitale applicatie beschikbaar. Met ‘Dagboek 14-18’ volg je Guillaume Naylor op zoek naar het verhaal van zijn grootouders tijdens de Eerste Wereldoorlog. De gratis applicatie loodst je langs de Lijssenthoek Military Cemetery in Poperinge en vier Franse sites of trajecten.

De applicatie hanteert de nieuwste technologieën. Door video en ‘augmented reality’ kan de gebruiker het verleden herbeleven. Via geolocalisatie en een interactieve kaart kan je gemakkelijk je weg vinden op en naar de verschillende sites en parcours. ‘Dagboek 14-18’ is gratis te downloaden via de Appstore en Google Play in vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits).

Brancardier

Het verhaal begint op de zolder wanneer de jonge Britse cineast Guillaume Naylor een oud in leder gebonden dagboek vindt. De vergeelde pagina’s bevatten de aangrijpende getuigenis van zijn overgrootvader Andrew. Deze jonge Britse brancardier maakte de grote offensieven van 1914 tot 1918 mee en geeft ons zijn relaas van de Grote Oorlog. De applicatie laat je in 7 à 10 etappes de sites van Lijssenthoek (Westhoek), Fromelles (Nord), Notre-Dame de Lorette – Mont-Saint-Eloi – Vimy – Arras (Pas-de-Calais), Beaumont-Hamel (Somme) en de Chemin des Dames (Aisne) (her)ontdekken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier