Dievenbende en heroïnedealer opgepakt bij politiecontrole

Tijdens een een grootscheepse actie in Kortrijk werden een Servische dievenbende en een heroïnedealer gearresteerd.
Redactie KW

Bij een grootschalige politiecontrole in het gerechtelijke arrondissement Kortrijk zijn in de nacht van woensdag op donderdag een Servische dievenbende en een heroïnedealer in de kraag gevat. Dat meldt de federale politie. De politie stelde tevens zestien processen-verbaal op voor het bezit van sofdrugs en er werden twee geseinde personen aangetroffen.

De controleactie, onder de naam PACK (Politiële Arrondissementele Controleactie Kortrijk), kaderde in de strijd tegen ondermeer woning- en voertuiginbraken, internationale drugstrafiek, rondtrekkende dadergroepen, garagediefstallen en gewapende overvallen.

“In het station van Roeselare werd één drugdealer met 40 gram heroïne gearresteerd”, zegt commissaris Devid Camerlynck van de federale politie. “Tijdens een daaropvolgende huiszoeking in de woning van de dealer vonden we verdachte stoffen die worden onderzocht door het labo.”

“In de politiezone Gavers (Harelbeke-Deerlijk) werd op de afrit van de E17 te Deerlijk een wagen klemgereden. Drie personen vluchtten te voet weg terwijl twee anderen werden gegrepen. Na intensief speurwerk met de helikopter en de speurhond kon nog één iemand worden gevat. Het gaat om Serviërs die wellicht deel uitmaken van een Oost-Europese rondtrekkende dadergroep. In hun wagen werd inbrekersmateriaal gevonden”, klinkt het.

Daarnaast werden er tijdens de actie twee geseinde personen aangetroffen en vier illegalen bestuurlijk aangehouden. Er zijn twee verboden wapens in beslag genomen. De politie stelde zestien processen-verbaal op voor het bezit van kleine hoeveelheden softdrugs en er werden drie rijbewijzen ingetrokken voor het sturen onder invloed van alcohol. Voor andere verkeerszaken werden er 35 processen-verbaal opgesteld. Tijdens de actie controleerde men ongeveer 1700 personen en 600 voertuigen.

Bij de geïntegreerde actie waren de lokale politiekorpsen uit het gerechtelijk arrondissement Kortrijk betrokken en ook de federale spoorweg- en autowegenpolitie. “Naast onze vaste partners aan deze acties, namen voor het eerst een achttal inspecteurs van Natuur en Bos deel”, aldus commissaris Camerlynck. “En dat om op de vooravond van het jachtseizoen aandacht te hebben voor stroperij. De inspecteurs patrouilleerden en controleerden samen met politiediensten langs landelijke gebieden.” Er werden geen inbreuken tegen jachtwetgeving vastgesteld. (Bron: Belga)

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier