Dieven stelen kassa van frituur in Rekkem, priester vindt – bijna lege – kassa terug

Redactie KW

Donderdagnacht zijn dieven gaan lopen met de kassa van frituur ‘t Frietkotje op ‘t Paradijs in Rekkem.

De kassa werd vrijdagavond door priester Chris Deconinck teruggevonden in de tuin van de kerk Maagd der Armen aan de overkant van de frituur. De eurocentjes lagen nog netjes in de kassa, maar de andere euromunten – goed voor 120 euro – waren verdwenen.

Zak met spullen gestolen

“Gelukkig haal ik elke avond de briefjes uit de kassa”, vertelt friturist Stéphane Dhondt (49). “In de frituur is er helemaal geen schade. Vorige week werd mijn zak met persoonlijke spullen gestolen. Waarschijnlijk stak daarin nog een sleutel van de frituur. Die dieven zijn dus netjes binnen- en buitengegaan via de voordeur en deden die zelfs weer op slot na hun ongewenst bezoek. Ze namen ook een energy drankje mee, maar die lag onaangeroerd bij de kassa. Ik laat het slot van de voordeur meteen veranderen.”

Ook inbraak in auto van vriendin

Diezelfde nacht braken (dezelfde?) dieven ook in in de wagen van zijn vriendin Ludivine Devlieger. “Aan de wagen evenmin schade, dus ik denk dat ze ook een sleutel van de wagen in hun bezit hadden. Vreemd genoeg stalen ze enkel sleutels uit de wagen”, merkt Ludivine op. De frituuruitbater doet zaterdagmorgen aangifte bij de politie.

(Xaco)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier