Dieven stelen duizenden euro’s aan merkkledij in kledingzaak in Oostende

Redactie KW

Onbekenden dieven hebben dinsdagnacht voor duizenden euro’s aan merkkledij gestolen in kledingzaak Alberdeen in Oostende. Het is al de vierde maal dat de winkel inbrekers over de vloer krijgt.

Zaakvoerders Marc Demuynck en Christine Van Hille werden dinsdagnacht wakker gebeld door een overbuur op de derde verdieping. De man had de inbraak opgemerkt, maar het kwaad was toen al geschied. Onbekende inbrekers hadden met een koevoet de voordeur proberen te forceren. Toen dat niet lukte gooiden ze een ruit in naast de voordeur.

Een van de daders slaagde erin om via het gat de winkel binnen te dringen. De dader moet zich daarbij bezeerd hebben, want in de winkel waren op de muren en op de grond bloedsporen te zien. De buit is groot. In de etalage stond een rek die bijna volledig geplunderd werd, onder andere met dure vesten van Armani. In totaal werd voor duizenden euro’s aan merkkledij gestolen.

Het is al de vierde keer dat Alberdeen, gelegen op de hoek van de Sint-Sebastiaanstraat en de Christinastraat in Oostende, inbrekers over de vloer krijgt. Vorig jaar konden Marc en Christine nog een mogelijke ramkraak verijdelen. Onbekenden daders hadden in juni 2012 hun auto pal tegen de gevel van de kledingzaak gezet en met een slijpschijf het slot en een raam bewerkt. Door het alarm en door het verweer van Marc en Christine, die boven de winkel wonen en met flessen en borden gooiden, kon de inbraak toen verijdeld worden. Afgelopen dinsdagnacht had het echtpaar minder geluk.

De politie voerde een sporenonderzoek uit in de winkel, onder andere van de bloedsporen. Aannemer Boey kwam, ondanks het bouwverlof, een nieuw raam plaatsen.

(DJ-foto’s DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier