Dieven maken gat in dak bij Vanraes in Roeselare en stelen materiaal

Redactie KW

In de nacht van woensdag op donderdag sloegen stoutmoedige dieven toe in het bekende Tuincentrum Vanraes in de Diksmuidsesteenweg. Ze maakten een gat in het dak en namen ruim zestig tuinbouwmachines mee. De buit bedraagt tienduizenden euro’s.

Wellicht plaatsten de dieven een vrachtwagen of hoogtewerker op een terrein naast het Tuinbouwcentrum Vanraes in de Diksmuidsesteenweg. “Ze maakten vervolgens een gat in het dak, geen vierkante meter groot”, zegt Micheline De Maen, de vrouw van zaakvoerder Philippe Malysse.

Niet afgedekt door camera’s

De dieven sloegen toe in die hoek van de zaak, die net niet wordt afgedekt door camerabeveiliging. “Ze moeten onze winkel heel goed hebben gekend. In totaal namen ze op die plaats een zestigtal machines mee, voornamelijk haagscharen en bosmaaiers.” De buit loopt in de tienduizenden euro’s.

“We verwittigden vervolgens donderdagmorgen de Riho-politie. Er wordt een sporenonderzoek gevoerd. Er is geen spoor van de daders. En dat dit net moet gebeuren op de vijfde verjaardag van onze jongste van vijf dochters”, zucht Micheline. (LVA, foto Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier