Dieven maken 10.000 euro buit in kruidenierswinkel in Roeselare

Redactie KW

In Roeselare is maandag een diefstal gepleegd in kruidenierswinkel Delicia in de Rumbeeksesteenweg. De buit bedroeg zo’n 10.000 euro.

Omstreeks 10 uur wandelden twee mannen de winkel binnen. Ze deden zich voor als gewone klanten. Op het einde van de winkelgang keken de twee rond, maar één van beiden ging even poolshoogte nemen in het bureau. Daar zag hij blijkbaar niemand. Zijn kompaan wandelde rustig verder in de winkelgang en liep de uitbater tegen het lijf. Hij hield de uitbater aan de praat en vroeg wat inlichtingen over luiers, terwijl zijn kompaan opnieuw het bureau binnenging. Daar greep de tweede man een portefeuille mee en wandelde rustig en onopvallend naar buiten. Terwijl ook de tweede dief het hazenpad koos.

Vlucht met gierende banden

Er was de aanwezige klanten niets opgevallen tot de uitbater plots een telefoontje kreeg van een buur die het nogal verdacht vond dat twee jonge mannen met gierende banden doorheen de Herderstraat wegreden en zelfs het rode licht negeerden in de richting van de haven. De uitbater stelde daarna vast dat zijn brieventas was verdwenen. Er stak zowat 10.000 euro in, de opbrengst van drie winkeldagen.

Speractie vergeefs

De opgeroepen politie stelde nog een speractie in, maar de vogels waren gaan vliegen. De daders waren tussen de 20 en 30 jaar en spraken Frans. Ze werden wel gefilmd door de bewakingscamera’s.

(JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier