Dieven kraken broodautomaat in Izegem en stelen… 1 brood

Redactie KW

De broodautomaat van bakker Jan Dierickx-Visschers langs de Rijksweg werd gekraakt. Niet het geld verdween, wel een brood…

“Ongelooflijk”, reageert de bakker. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De dader kocht een brood en eens het luik openging om het brood er uit te nemen, plooide die het tussenschot naar het volgende brood over. De buit bestond dus uit één brood. Het toestel is echter wel stuk hierdoor. De herstellingskosten bedragen minimaal 500 euro.” Door het voorval, dat gisteren werd vastgesteld, was de automaat ook vandaag nog buiten gebruik.

Geen camerabeelden

Getuigen of camerabeelden zijn er niet. “Dit heeft geen zin. Als je beelden hebt kan je er toch niets mee aanvangen wegens de wet op de privacy”, foetert bakker Jan. “Het is vooral de straffeloosheid die mensen tot dergelijke feiten aanzet.” Het geld in de automaat bleef ongemoeid. “Dit eruithalen zou heel wat meer werk gevergd hebben, de automaat is hiervoor beveiligd en steekt nog in een extra kooi.” Dat iemand broodroof zou plegen, dat werd echter nooit vermoed.

(MI-foto Frank)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier