Dieven breken kluis uit: 4000 euro voor schoolontbijt weg

Redactie KW

Dit weekend zijn inbrekers aan de haal gegaan met een kluis uit de Vrije Basisschool in Moen. In de kluis zat meer dan 4000 euro, want donderdag en vrijdag was er nog maar net geld ingezameld door de leerlingen voor een ontbijt aan huis.

De krokusvakantie is slecht begonnen voor de vrije basisschool in Moen. Voor de derde keer in vijf jaar kreeg de school enkele dieven over de vloer. Zij stalen de kluis, vijf digitale fototoestellen en een videocamera.

“Het is zo dat er boven de school een heemkundig museum is,” zegt directeur Jan Depraetere, “en er was een opendeurdag gepland zondag en de mensen daar hebben eigenlijk ontdekt dat het ook bij hen rommelig is. Dan hebben ze ontdekt dat de school te maken had met een inbraak en hebben ze mij rond 10u gebeld.”

Kluis gewoon meegenomen

De schade in het gebouw is groot, de dieven kwamen langs de achterkant van de school binnen en doorzochten het hele gebouw. Eenmaal bij de kluis aangekomen wrikten ze de kluis van zo’n 80 kilogram los uit de muur en namen die mee.

In de kluis zat ongeveer 4000 euro. Dat is uitzonderlijk veel geld omdat de leerlingen donderdag en vrijdag geld meegebracht hadden voor een ontbijt aan huis op 3 april.

“We hadden geld ingezameld voor een ontbijtactie en we dachten dat het veilig ni de kluis zat om het dan in de loop van de week naar de bankt te brengen.”

De vrije basisschool Moen gaat toch door met de ontbijtactie en gaat nu op zoek naar sponsors om zo het verlies te compenseren.

(sv/jv)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier