Dieven aan de haal met laptops en auto’s bij provinciebedrijf Westtoer

Redactie KW

In Brugge heeft Westtoer, dat is het provinciebedrijf voor toerisme en recreatie, de voorbije nacht inbrekers over de vloer gekregen. De buit is aanzienlijk en er is ook heel wat materiële schade in het gebouw. Het waren de werknemers van Westtoer die de inbraak vanmorgen vroeg ontdekten.

“De inbrekers zijn heel driest tewerk gegaan,” zegt Geert Horens van Westtoer. “Ze zijn lang binnen gebleven en er is heel wat schade aan deuren en kasten. Er zijn een tiental laptops en computermateriaal gestolen en de dieven gingen ook aan de haal met twee bedrijfswagens.”

Westtoer is al voor de tweede keer op korte tijd het slachtoffer van inbrekers. Een paar weken geleden kregen ook al de buren van het federaal voedselagentschap en de bank ING ongewenst bezoek. Volgens de politie is de inbraakgolf het werk van een professionele bende. De politie heeft vanmorgen de gebouwen van Westtoer helemaal uitgekamd en stelde een inventaris op van de gestolen zaken. Westtoer schat het verlies op minstens 50 000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier