Dieven aan de haal met kunstgras

Redactie KW

Maandagavond tussen 18h en 20h werd op de site van ADMB aan de Jan Breydellaan een grote hoeveelheid kunstgras gestolen. De totale waarde van het gestolen gras bedraagt zo’n 15.000 euro. Van de dieven ontbreekt voorlopig elk spoor.

ADMB koos in 2007 om de groene zones rondom de burelen van de site in de Jan Breydellaan te voorzien van kunstgras. Recent werden renovatiewerken opgestart om de ondergrond van het terrein opnieuw uit te nivelleren en het terrein een ganse opfrisbeurt te geven. Daarvoor werd het kunstgras weggehaald, volledig gereinigd en opnieuw naar de site gebracht om te plaatsen op het gerenoveerde terrein.

Namgrass, het Brugse kunstgrasbedrijf, die als hoofdaannemer deze werken coördineert, merkte dinsdagmorgen dat meer dan de helft van het kunstgras verdwenen was. Alle kunstgras werd nochtans achteraan op een privé parking van de site opgeslagen tot de ondergrondwerken gerealiseerd waren, maar de ‘kunstgrasdieven’ slaagden er alsnog in om aan de haal te gaan met een grote hoeveelheid Namgrass.

Stefaan Rossel, zaakvoerder van Namgrass, is verbolgen over de diefstal maar ziet het ook ludiek: “Tips die leiden tot het vinden van de daders worden beloond met een prachtige tuin voorzien van NAMGRASS kunstgras.”

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier