Dieven aan de haal met juwelen bij ramkraak in Poperinge, één persoon gewond

Redactie KW

In de Casselstraat in Poperinge is vanmorgen rond 4 uur een ramkraak gepleegd op een juwelierszaak.

Eerst is vermoedelijk met een wagen een rolluik stuk gereden en daarna zijn ruiten verbrijzeld om aan de juwelen te komen. Annie Dejonghe, Uitbaatster: ” Ik hoorde plots gerinkel. Ik was in de slaapkamer en ik ben naar beneden gekomen. Ik zag inbrekers en heb me snel teruggetrokken.”

De 89-jarige vader van de uitbaatster betrapte de daders eerder al en kreeg de zak met de buit in het gezicht. Hij raakte lichtgewond. De daders gingen er van door met gouden ringen, kettingen en armbanden. Het gaat om een aanzienlijk bedrag. De buurvrouw, die een Chinees restaurant uitbaat, zag van uit haar slaapkamer het tumult. Lisa Liu, Chinees restaurant New Dynasty: “Ik zag iemand naar de overkant van de straat lopen om uit te kijken. Ik liep naar beneden en toen zag ik een auto wegrijden. Ik kon enkel de helft van de nummerplaat zien.”

Zaak sluiten

Het zou om een rode wagen gaan met een vreemde nummerplaat. De daders spraken geen Nederlands en zijn richting Frankrijk gevlucht. Voorlopig ontbreekt elk spoor. De uitbaatster van de juwelierszaak zal na deze overval de zaak versneld sluiten.

De grenscriminaliteit was de laatste maanden wat afgenomen maar met deze ramkraak is er helaas weer een nieuw zwaar feit.

(FV/KV/BS)

Dieven aan de haal met juwelen bij ramkraak in Poperinge, één persoon gewond

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier