Dierenvriend redt blind reekalfje in Proven

Redactie KW

Linda Dezitter uit Poperinge heeft een blind reekalfje gered dat in de graskant lag in de buurt van het Couthofbos in Proven.

Eerst dacht ze dat het een vos was, maar bij nader toezien bleek het een reekalfje te zijn. Het diertje was blind en bloedde uit zijn oogjes. Wellicht heeft het zijn moeder niet kunnen volgen. Omdat zo’n blind dier in de natuur niet kan overleven, nam Linda het diertje mee naar huis. Ze reed ermee naar een veearts en die schatte dat het diertje vier weken oud was. Hij wou het doen inslapen, maar dat kon Linda niet over haar hart krijgen. Ze nam het diertje mee naar huis en postte een bericht op Facebook. Ze kreeg meteen heel wat reacties, zelfs van Bellewaerde Park. Plots stond Chelsey Deswarte uit Krombeke aan haar deur. Ook zij is een grote dierenliefhebster. Zij vroeg of ze het jong, dat ze Pieterke hebben gedoopt, mocht meenemen. Linda gaf het diertje mee.

Papfles

“Wij hebben achter ons huis een grote weide, waar Pieterke, als hij het haalt, zal kunnen opgroeien”, zegt Chelsey. “Zo’n diertje is best te voeden met schapenmelk, dus hebben we bij enkele boerderijen aangeklopt. We kregen poedermelk mee. Ik geef hem nu meerdere keren per dag melk met de papfles. Hij begint ook al wat gras te eten. Ik hoop dat hij er helemaal doorkomt,” aldus Chelsey.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier