Dierenliefhebbers vragen (nog eens) aandacht voor kattenproblematiek in Zeebrugge

Redactie KW

Sara Blomme en Agnes Van de Pitte trekken nog eens aan de alarmbel. Twee jaar geleden startte het duo al een petitie om de problematiek van de zwerfkatten aan te klagen.

“We vroegen 2 jaar geleden al meer verantwoording vanuit het stadsbestuur om met het voorstel van stedelijke sterilisatiesubsidies”, klinkt het. De verzamelde handtekeningen gingen dan naar schepen van Leefmilieu Hilde Decleer. Zij ging onderzoeken in welke mate het mogelijk was om subsidies toe te kennen voor de sterilisatie van katten. Op dat moment trok Brugge 2.500 euro uit om zwerfkatten die binnenkomen bij het Blauwe Kruis te laten steriliseren voor ze geadopteerd of teruggezet worden.

Subsidies opgebruikt

“Wij hebben hier jammer genoeg niets meer van gehoord”, aldus Sara Blomme. “…tot er eerder dit jaar vanuit federaal niveau een wetsvoorstel werd goedgekeurd waarbij vanaf 1 september van dit jaar asielkatten verplicht gesteriliseerd moeten worden. “Dat de organisatie in Brugge niet loopt naar behoren heb ik deze week nu zelf kunnen ondervinden”, zegt Sara Blomme. Op een stuk eigendom tussen de Isabellalaan en het nieuwe Ibishotel zitten zeker 20 katten. “Via de dienst leefmilieu kon ik kattenkooien krijgen, de katten zelf vangen en dan naar het asiel brengen”, gaat Sara door. “Met de hulp van nog enkele bewoners hebben wij 22 katten kunnen vangen. Nu blijkt dat de subsidies van stad Brugge, waarover Hilde Decleer twee jaar geleden sprak opgebruikt zijn. We spreken over 2.500 euro, dat zijn ongeveer 25 katten per jaar voor alle deelgemeenten van Brugge!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier