Dierenarts Katrien Tanghe : “Sommige slachters kunnen zich heel seksistisch gedragen”

Redactie KW

Dierenarts Katrien Tanghe stampte haar eigen dierenartsenpraktijk in Ruddervoorde uit de grond. Toch weet ze haar job te combineren met een gezin. Wat er ook op haar levenspad komt, ze geeft nooit op.

Een mannenberoep zou Katrien Tanghe de job van dierenarts nochtans niet noemen. “Vroeger was dat wel zo, maar nu is ruim drie op vier afgestudeerden een vrouw”, weet ze. “Van jongs af aan was ik al gepassioneerd door dieren. Ik wilde nooit iets anders worden.”

Hulp van oma

Ze was 24 toen ze na zes jaar haar diploma dierengeneeskunde behaalde aan de unief in Gent. “Na mijn studies wilde ik mijn eigen dierenartsenpraktijk beginnen. Uiteraard had ik in het begin nog niet zoveel klanten. Dus combineerde ik mijn job als dierenarts met het keuren in slachthuizen. Een jonge blonde vrouw van 24 die een slachthuis binnenstapt… En ja hoor, sommige slachters kunnen zich soms heel seksistisch gedragen. Toch wist ik altijd mijn mannetje te staan.

Katrien doet zowel consultaties, huisbezoeken als chirurgie. “Mijn werkdag start om negen uur ‘s morgens en eindigt vaak rond acht uur ‘s avonds. Mijn geheim? Zonder een goede oma of wat hulp in het huishouden zou ik het niet volhouden”, vertelt Katrien.

(LV)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier