Dienstenbedrijf Sapo verhuist naar Peter Benoitlaan

Redactie KW

Het dienstenbedrijf Sapo heeft een pand gekocht in de Peter Benoitlaan. Na de nodige inrichtingswerken zal daar de poets- en strijkcentrale gecentraliseerd worden. Sapo is in Veurne gevestigd op de Statieplaats en in de Rozendalstraat. Die panden zullen dan verlaten worden.

Een drietal jaar geleden ontstond het dienstenbedrijf Sapo, wat staat voor Samen Poetsen. Het idee ontstond uit de PWA’s van Veurne, Koksijde, Alveringem en De Panne. Het bedrijf groeide snel: van een vijftiental werknemers in het begin tot een 150-tal nu. Sapo kreeg in Veurne verdiend de titel van ‘Onderneming van het jaar’.

„Begin dit jaar nam Sapo de strijkcentrale in de Rozendalstraat over. Die centrale was betrokken bij de faling van de ‘Brugse strijkcentrale’. Samen met de Veurnse afdeling moesten we ook die in Diksmuide en twee locaties in Oostende overnemen. Zo kwamen er nog eens een twintigtal extra personeelsleden bij”, schetst Denise Dolphen. Naast een nieuwe manager wierf Sapo ook twee bedienden aan.

Verhuizen

„De constante groei deed ons inzien dat een verhuis naar een ruime locatie nodig was”, aldus Dolphen. „In de Peter Benoitlaan stonden de vroegere magazijnen van Debaenst leeg. We kochten het gelijkvloers en zullen nu samen met een architect de plannen opmaken. In het voorste deel plannen we de bureaus, eetzaal, keuken en vergaderruimten. De strijkcentrale zal achteraan komen. De werken zullen minimum één jaar duren. Als we verhuisd zijn, zullen we de panden op de Statieplaats en in de Rozendalstraat verlaten. Toen we aan het onderhandelen waren over de aankoop werden we even afgeremd door het ontslag van de manager en een bediende. Een aantal medewerkers haakten ook af met als gevolg dat een aantal klanten niet meer op onze diensten konden rekenen. Nu gaat het opnieuw beter. We hebben twee extra werknemers in dienst genomen. We kijken dan ook hoopvol uit naar de verhuis.”

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 29-08-2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier