Dienst voor toerisme wil tabakspatrimonium in de kijker plaatsen

Redactie KW

Tabaksvelden zijn een zeldzaamheid aan het worden. Om de band met de tabaksplanten niet verloren te laten gaan, wil de dienst voor toerisme bezoekers naar de nog weinige telers sturen. “Het aantal tabaksplanters vermindert en het zou spijtig zijn dat de mensen alleen het nationaal tabaksmuseum bezoeken en een mooie pijp zien, maar te velde niks meer aantreffen”, zegt Vincent Verbrugge.

De toeristische dienst is daarom begonnen met een nieuw initiatief. “Het kadert in een groot Europees project De Leiestreek van bron tot monding”, zegt Vincent. “Daartoe behoort een luik rond het sensibiliseren van het tabakspatrimonium in de regio. Daarbij stellen we twee elementen in het daglicht. Enerzijds het tabakszaad met onder meer de geschiedenis hiervan en anderzijds willen we het bezoek aan een tabaksplanter stimuleren.”

Een mooie affiche moet het bezoek aan een tabaksboer promoten. Zo’n bezoek kost twee euro per persoon. In groep zijn er bezoeken voorzien op donderdag 13 en woensdag 19 augustus. Er wordt verzameld aan het nationaal tabaksmuseum om 15.30 uur. De rondleiding duurt een uur. (Erik De Block)

Info en vooraf inschrijven in het Nationaal Tabaksmuseum, 056 31 49 29.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 7 augustus 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier