Diefstallenplaag in appartementen in Meulebeke

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Sinds begin september noteerde de politiezone Midow een viertal inbraken in appartementsgebouwen in Meulebeke en Wakken. De diefstallen gebeuren vaak overdag, tijdens een korte afwezigheid van de bewoners. De politie roept op tot waakzaamheid.

In alle gevallen werd het cilinderslot van de toegangsdeur tot de flat gekraakt en gingen de daders aan de haal met geld en juwelen.

Er vonden drie inbraken in Meulebeke plaats en één in Wakken. In Meulebeke werd gisteren nog een inbraak door de bewoonster van een flat verijdeld. “Bij twee van deze recente feiten duikt hetzelfde duo op”, zegt commissaris Samyn. “Twee vrouwen van het zigeunertype van tussen de 20 en 30 jaar oud. Eén vrouw heeft lange zwarte haren in een paardenstaat gebonden en spreekt vermoedelijk Frans.”

Midow vraagt de bewoners van appartementsblokken in de regio om de voordeur van het gebouw niet vanop afstand te openen, zonder dat men weet wie men het gebouw binnenlaat. “We vragen ook om onmiddellijk het noodnummer 101 te bellen wanneer er verdachte personen opgemerkt worden, zeker in de omgeving van een flatgebouw”, besluit de commissaris. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier