Dief steelt slot in Ichtegem, installeert het bij schoonzus en breekt er in met reserversleuteltje

Redactie KW

Een man van 26 jaar uit Bredene is door de rechtbank van Brugge veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf voor diefstal van een slot in de Maxistock Vierstraete in Ichtegem en een inbraak bij zijn schoonzus. Daar had hij het gestolen slot geïnstalleerd, waarbij hij het reservesleuteltje zelf had bijgehouden.

Hij kreeg ook een boete van 550 euro en moet aan de slachtoffers 800 euro schadevergoeding betalen. Zijn advocaat noemde de man onschuldig, spreekt van een onvolledig en door de politie gemanipuleerd dossier.

Sleutel achtergehouden om in te breken

De feiten dateren van 28 en 29 september vorig jaar. Volgens het openbaar ministerie zijn de feiten bewezen. L.N. was op 28 september met zijn vriendin en de burgerlijke partijen naar Maxistock Vierstraete in Ichtegem geweest. Hij en zijn vriendin kochten er een rieten mand voor de hond, hun familie een slot. Toen ze voorbij de kassa passeerden, duwde L.N. de buggy met het kind van de familie. Toen hij de buggy in de auto wilde steken en dus dichtvouwde, bleek dat er iets blokkeerde. Onderin stak er een slot met vijf sleutels. L.N. monteerde nadien dit slot in de woning van zijn schoonzus en zou één sleutel hebben achtergehouden om er later in te breken. De burgerlijke partijen vragen een schadevergoeding van 800 euro.

Verdediging : “Dossier onvolledig”

De advocaat van L.N. pleit de vrijspraak. “Dit dossier is onvolledig en gemanipuleerd door de verbalisanten. Mijn cliënt heeft zelfs klacht ingediend bij het Comité P, maar zonder resultaat. Er is in dit dossier niemand anders ondervraagd. Mijn cliënt werd van in het begin als de schuldige aangeduid door de politie, en gaf toe toen men dreigde met opsluiting in de gevangenis.” De rechtbank denkt daar nu evenwel anders over.

(JVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier