Didier Hallemeesch , hiphopper van 50, helpt jonge muzikanten op weg

Redactie KW

Wie vorige week naar het VT4-programma Switch gekeken heeft, heeft ongetwijfeld Didier ‘Didi’ Hallemeesch opgemerkt. De Oostendse hiphopper heeft een eigen studio waar hij jonge muzikanten op weg helpt.

In Switch wisselen twee jongeren gedurende een week van leven. “Paco, een vriend van me uit Kortemark, wisselde met een jongen uit Berlare. Die jongen moest zich dus inleven in de wereld van de fanatieke beatboxer Paco en zo kon een bezoekje aan mijn homestudio in de Euphrosina Beernaertstraat niet ontbreken tijdens de uitzending. Zo kwam ik vorige week enkele minuten in beeld”, legt Didier Hallemeesch – Didi voor de vrienden – uit.

Beatbakker

“Ik ben altijd al erg muzikaal geweest. Enkele vrienden van me werden met hun voormalig rapgroepje verleid om een eigen cd en videoclip op te nemen bij een grote studio. Dat bleek achteraf een grote teleurstelling én een financiële aderlating. Dat stimuleerde me om zelf een studio te installeren. Sinds vorig jaar kunnen jonge muzikanten jammen en opnemen bij mij in Studio Starbuxx. Muziek is mijn passie. Ik ben al veel langer hiphopper dan al die gasten samen”, aldus Didier.

(MF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier