Dick vraagt Oostendse Gilda ten huwelijk na geslaagde Dodentocht

Redactie KW

Gilda Cuylle (20) daagde haar vriend Dick Opstaele (24) uit: als ze de Dodentocht in Bornem zou uitlopen, moest hij haar ten huwelijk vragen. Hij dacht dat ze het niet zou halen, maar moest in allerijl toch naar de aankomstlijn in Bornem snellen.

Gilda heeft haar grenzen verlegd door de 100 kilometer van Bornem af te haspelen en dankzij deze stunt heeft ze haar Dick over de streep kunnen halen om haar ten huwelijk te vragen. Hiervoor moest Gilda wel alles uit de kast halen. Na het falen van Dick in de Dodentocht van Bornem daagde ze hem uit: als ze de Dodentocht tot een goed einde bracht, volgde een ring. En ze deed het. Na 23 uur bereikte Gilda haar dubbel doel: de finish halen en Dick op de knieën krijgen met het huwelijksaanzoek en de ring.

Een man van uitdagingen

“Ik ben nu vier jaar samen met Dick, we zijn voor elkaar geboren. Als kind heb ik atletiek – kogelstoten en discuswerpen, beoefend bij Hermes maar dankzij Dick ben ik sportiever dan ooit geworden”, vertelt Gilda. “Ik heb twee keer de Mont Ventoux beklommen en we zijn met de tandem door Frankrijk getrokken. We gingen ook op fietsreis naar Zweden. Dick is een man van uitdagingen. Dat hij vroeger zelf in Bornem faalde, kon hij moeilijk verteren.”

(FR-foto FR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier