Dick Norman trekt met zijn gezin de wereld rond voor tennistoernooien

Redactie KW

Dick Norman verloor dan wel de dubbelfinale op het Grand Slamtornooi Roland Garros, toch had iedereen de voorbije dagen de mond vol van de prachtprestatie van de naar Tiegem uitgeweken Waregemnaar. Ook Dicks echtgenote Ilse Van Parys en zijn dochtertje Nanou zijn in de wolken. „Dick heeft in Parijs iets speciaals gerealiseerd.”

Het heeft enkele dagen geduurd voor we echt beseften wat Dick had gepresteerd”, vertelt Ilse Van Parys, die het exploot van haar man in Parijs vanop de eerste rij volgde.

„Want in Frankrijk zelf hebben we heel weinig tijd gehad om daarbij stil te staan. Het was alsof we in een droom leefden, ik moest me in de wang knijpen om te beseffen dat dit alles wel echt was. Pas enkele dagen na de finale is alles beginnen door te dringen. Want we werden echt enkele dagen geleefd. Door al die aandacht besef je meteen dat hetgeen Dick heeft gerealiseerd, echt wel uniek is.”

Hectisch

„Het is best leuk, al die reacties. Maar het is ook enorm vermoeiend. Ik ben echt moe. Tijdens Roland Garros sliep ik niet zo goed tussen de wedstrijddagen in. Maar daar leefde ik op adrenaline. Die is nu weg en dat merk ik. De enkele dagen dat we thuis vertoefden, waren ideaal om tot rust te komen, ook al moesten we van hot naar her trekken. Lang kunnen we er niet van genieten want vrijdag (12 juni, red.) vertrekken we al richting Nederland, waar Dick aan het tornooi van Rosmalen zal deelnemen.”
Tweede kindje

„Of dat vele reizen na verloop van tijd niet verveelt?” denkt Ilse even na. „Dat valt goed mee. Het is een bewuste keuze geweest om overal samen naartoe te trekken. Anders wordt een relatie moeilijk. Een tennisser is ruim dertig weken op een jaar niet thuis. Als je elkaar wil zien, moet je hem wel achterna. En als Dick zijn dochter wil zien… Als straks in september het tweede kindje er is, is het de bedoeling om hem of haar ook overal mee naartoe te nemen. Het valt natuurlijk af te wachten of onze jongste spruit opnieuw zo’n gemakkelijk kind zal zijn als Nanou. Want we hebben met haar erbij al diverse weersomstandigheden meegemaakt. In Ecuador was het 45 graden, voor een tornooi in Colombia vertoefden we op 2.800 meter hoogte. Nanou heeft daar nooit iets van ondervonden.” (Christof Decraene)

In Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 12 juni 2009 vindt u 4 pagina’s met reacties van vrienden, familie en supporters van Dick Norman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier