Dichter en auteur Thierry Deleu uit Oostduinkerke overleden

Redactie KW

Oud-Harelbekenaar en Oostduinkerkenaar Thierry Deleu is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden. Thierry Deleu was bekend als schrijver van romans, essays en poëzie. Vroeger was hij kabinetschef, leraar en directeur van de Middenschool in Tielt.

Tijdens de kerstperiode voelde Thierry Deleu zich niet lekker, hij had overal pijn. De diagnose na een bezoek aan het ziekenhuis was verpletterend. “De agressieve kanker was terminaal”, zegt zijn echtgenote Ginette Vandenbussche. “Woensdag besliste hij in volle bewustzijn om zijn leven te beëindigen. Hij stierf vrijdag 18 januari vreedzaam in het bijzijn van zijn familie.

Thierry Deleu, afkomstig van Harelbeke was niet alleen een bekend schrijver van romans, een pittige dichter en essayist, hij was ook een tijdje kabinetschef, maar boven alles een begenadigd leraar. Hij gaf les in Harelbeke van 1962 tot 1989. Dat jaar werd hij benoemd tot directeur van de Middenschool in Tielt maar hij bleef wel in Harelbeke wonen tot 2000. Later kwamen hij en zijn vrouw naar Oostduinkerke wonen.

Er wordt in intieme kring afscheid genomen van Thierry Deleu.

(CJK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 25 januari 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier