Deze zomer toch paardenrennen op Wellingtonrenbaan

Redactie KW

Deze zomer zullen er toch paardenrennen worden georganiseerd op de Wellingtonrenbaan in Oostende. Paardentrainer Wim Lannoo heeft enkele mensen rond zich verzameld waardoor er deze zomer alsnog 5 koersdagen zouden zijn.

Tot vorige jaar werden de koersen op Wellington georganiseerd door vzw Steeple Chase die dit jaar niet meer geïnteresseerd was. Het zag er naar uit dat er deze zomer helemaal geen paardenwedrennen zouden gelopen worden op de Wellington renbaan.

Een groep rond paardentrainer Wim Lannoo en de bekende jockey Sandra Houben uit Oostende zorgt deze zomer nu toch voor een koersprogramma.

“We beseffen dat we laat zijn om nu nog een programma uit te tekenen, de koerskalenders voor de renbanen in Wallonië en Noord-Frankrijk, waar de Vlaamse eigenaars hun paarden noodgedwongen laten lopen, al opgemaakt zijn” vertelt Wim Lannoo aan Krant van West-Vlaanderen. “Toch mikken we op vijf koersdagen, waarin 21 juli en 15 augustus de topdagen zijn. De andere rennen vinden plaats op een zaterdag.”

De tribune, die gerestaureerd zal worden, mag om veiligheidsredenen niet gebruikt worden, maar als alternatief komt op de esplanade een grote tent. Het evenement wordt ook gratis voor toeschouwers.

“De besprekingen met Xavier Desimpel, voorzitter van de Koninklijke Renvereniging Oostende nv, over het afhuren van de renbaan voor een jaar waren geen probleem”, zegt Wim Lannoo aan Krant van West-Vlaanderen. “We willen ook een paar hagenrennen inlassen. Aan paarden is er geen tekort. Ook de bookmakers hebben al toegezegd. Het is duidelijk dat wij de paardenrennen in Oostende willen behouden. Daarom steken we onze nek uit in de hoop dat we het volgende jaar mogen herhalen en nog beter kunnen doen.” (GUO)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 10 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier