Deze West-Vlaamse bands plaatsten zich voor Humo’s Rock Rally

Redactie KW

Op de honderd geselecteerde bands voor de eerstvolgende editie van Humo’s Rock Rally, die om de twee jaar wordt georganiseerd, zijn er dertien uit onze provincie.

Weekblad Humo kreeg opnieuw honderden demo’s binnen en heeft intussen het kaf van het koren gescheiden. Vanaf komend weekend, en dat vijf weekends lang, zijn er overal in Vlaanderen preselecties. Goed voor in totaal tien keer tien bands, waarbij ook twee haltes in West-Vlaanderen: nu zaterdag 11 januari al in De Zwerver in Leffinge, en ook tijdens de terminus van zaterdag 8 februari in de Magdalenazaal van muziekcentrum Cactus in Brugge.

Leffinge en Brugge

Logischerwijs zijn de meeste bands uit onze provincie op die twee data te zien. In Leffinge zijn dat Audience in the Street, DRS en Your Life On Hold uit Oostende, Vaulted Needles uit Veurne, MK Ultra uit Diksmuide, Dead Convicts uit Zwevegem en Roxie Horse uit Roeselare/Ieper. Audience in the Street en DRS hebben trouwens ook al een ticket op zak voor ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel, een andere muzikale talentenjacht.

In Brugge zijn ‘amper’ vier van de tien bands van West-Vlaamse komaf: Anthem of Youth en Monami (die laatsten deden het ook niet onaardig in het provinciaal muziekconcours Westtalent) spelen een thuismatch, Fitzgerald komt uit Diksmuide en Simon Sinnaeve is geboren en getogen in Aartrijke. Hij treedt aan met Gracious Wild.

Maar ook overheen de provinciegrenzen

Dan blijven er – voor zover onze kennis toereikend is – nog twee van een snuifje West-Vlaams voorziene bands ‘op verplaatsing’ over: Evil Spirits Recording Sessions komt niet integraal uit onze provincie, maar heeft met zangeres Janne Vanneste wel een eerste Wevelgemse connectie. Janne is de zus van Brent Vanneste van Steak Number Eight, voormalig winnaar van Humo’s Rock Rally nota bene. En Pieterjan Maertens komt dan weer uit Roeselare, hij speelde eerder al in bands als Mercredi en Lovely Gazbaby, waarmee hij nog Westtalent won. Zij spelen op 7 februari in het Depot in Leuven.

En een weekje eerder al, op 1 februari, staat Wandering Aengus op het podium van de Petrol in Antwerpen. En da’s dan weer de speeltuin van de uitgeweken Bruggeling Laurens Vanhulle.

Illustere voorgangers

In 2012 wonnen West-Vlamingen ook al de vorige editie van Humo’s Rock Rally: dat waren toen de broertjes Coorevits van Compact Disk Dummies. In 2010 moesten we de eer aan School is Cool laten, maar ook in 2008 was het West-Vlaanderen boven met Steak Number Eight. In 2004 wonnen The Van Jets uit Oostende, in 2002 was dat Goose uit Kortrijk. Kortom, de West-Vlamingen hebben het al altijd goed gedaan in deze ‘moeder der rockrally’s’. De halve finales vinden plaats op 28 februari in de Vooruit in Gent en 1 maart in Trix in Antwerpen, de finale kan je meepikken in de Ancienne Belgique in Brussel op 30 maart.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier