Dexia-debacle achtervolgt ook politici Menen

Redactie KW

Het Dexia-debacle beroert meer dan elders de Meense politici. Dat bleek op de gemeenteraad maandag, waar de oppositie alle financiële registers tegen de afgang van Dexia opentrok.

Menen is samen met onder meer Schaarbeek een van de gemeenten met het grootste aandelenpakket. Het gaat om ruim 3 miljoen euro. De oppositie stelde dat men het hele bedrag zomaar door deuren en vensters heeft gejaagd. “Men heeft niet belegd maar gegokt met gemeenschapsgeld. Dat is schandalig verzuim”, zei Alain Dumont (Nieuw).

Bankencrisis

Burgemeester Gilbert Bossuyt (SP.A) vond het kras om het Dexia-debacle voor te stellen alsof het de schuld van Menen is. “Het Dexia-avontuur moet worden gezien in het breder kader van de bankencrisis.” “Trouwens, de Dexia-aandelen brachten de stadskas sinds 1997 9 miljoen euro op. Hoe dramatisch het ook wat is gebeurd, maar trekt het verlies van 3 miljoen euro af en we houden op het einde van de rit nog 6 miljoen euro over.”

Brandweerkazerne

Op dezelfde gemeenteraad werd beslist om de oude vleugel van de voormalige kazerne op het Leopoldplein te slopen. De vrijgekomen ruimte moet plaats bieden aan een nieuw onderkomen voor de brandweer. De verbouwing van de voormalige kazerne is volop bezig. Het wordt een veiligheidscentrum. Ook politie, civiele bescherming en hulpdiensten krijgen er onderdak.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier