dEUS brengt exclusief concert in 4AD in Diksmuide

Redactie KW

In de muziekclub 4AD in Diksmuide is dEUS zich al de hele week aan het repeteren voor hun Europese tournee die volgende week start. dEUS heeft met ‘Keep you close’ pas een nieuwe cd uit. De vijf muzikanten met Tom Barman als frontman en de technische ploeg logeren in de 4AD en repeteren uren per dag. Patrick Smagghe van de 4AD had dEUS uitgenodigd voor een try-out en daar gingen ze graag op in.

dEUS, Belgische trots in de internationale popwereld, is sinds maandag thuis in muziekclub 4AD in Diksmuide. Er wordt keihard gewerkt om de nummers van de jongste CD ‘Keep You Close’ in de vingers te krijgen. Binnenkort start een lange tournee door Europa. “Het is hier fantastisch in de club. We slapen hier naast. We repeteren hier en we doen dit als opwarming voor de tournee”, klinkt het bij Tom Barman.

Balthazar en SX

In het voorprogramma van hun tournee neemt dEUS ook de twee West-Vlaamse groepen Balthazar en SX mee. “We hebben telkens groepen die we meenemen op tournee. Balthazar hebben we al gedaan. Dat klikt goed. SX hebben we ontmoet in Holland. ‘t Zien er leuke mensen uit.

Rustgevende Westhoek

In muziekclub 4AD komen wel vaker bands met naam en faam langs. De Westhoek charmeert en de club valt in de smaak. “Het is enorm rustgevend. Ze kunnen hier overnachten. Ze hebben lang gewerkt en dan ploffen ze in de zetel of kruipen in bed. Da’s een enorm pluspunt van de infrastructuur”, zegt Patrick Smagghe van de 4AD.

Exclusief concert

Vanavond speelt dEUS in Diksmuide een exclusief concert voor de medewerkers en de vele vrijwilligers van de 4AD. Volgende week spelen ze in Londen en Dublin. (KV)

Meer hierover vanavond op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier