Deurwaarder laat Astoria Palace op de Knokse zeedijk sluiten

Redactie KW

De teloorgang van de Astoria Palace was dan toch niet meer te stoppen. Vorige dinsdag zwaaide een deurwaarder met een uitzettingsbevel en viel het doek over het restaurant op de Knokse Zeedijk.

Er waaide de jongste weken nochtans een nieuwe wind over de Astoria Palace toen er eind juli met Yves Van Raemdonck een zorgzame uitbater aan het roer kwam. “Dinsdag stonden we voor voldongen feiten. Een erfenis van vroeger wordt ons fataal”, legt Yves Van Raemdonck uit. “Ik werd het slachtoffer van misbruik van vertrouwen. Ten laste Michel Renquin, de vroegere uitbater, was er al een vonnis tot uitzetting op 17 juli 2012. Terwijl ik op 21 juli overnam. Over dat vonnis heeft Renquin me nooit iets verteld. De handelshuur werd verbroken omdat hij meer dan zes maanden huur achter stond.”

Zestien ontslagen

“Een week geleden vernam ik van een deurwaarder hoe de vork aan de steel zat. Er waren slechts twee mogelijkheden: ofwel een uitzetting, ofwel een betaling van de achterstallige huur door Michel Renquin. De uitzettingsdatum werd bepaald op dinsdag 28 augustus. Tot dinsdagochtend bleef Michel Renquin vanuit Tenerife telefonisch beweren dat alles betaald was.”

“De deurwaarder kon niet anders dan het doek laten vallen over de Astoria Palace. Voor het personeel is dit een groot drama. Zestien mensen verliezen op slag hun werk.”

(DM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier