Dessert van chocolade, gras en regenwormen op Festival

Redactie KW

Festival Dranouter zal dit jaar opnieuw samenwerken met de keuken van sterrenrestaurant In De Wulf. Dit jaar haalt Kobe Desramault er topchocolatier Dominique Persoone bij. Samen zullen ze een dessert met gras, chocolade en regenwormen serveren… .

De samenwerking tussen ‘In de Wulf’ en Dranouter Festival was één van de smaakmakers van vorig jaar. Sterrenchef Kobe Desramaults en zijn team zijn erin geslaagd om de festivalganger te laten kennis maken met zijn excellente keuken aan de prijs van een modale festivalhap. Met enige trots kon Kobe vorig jaar dan ook op zondag het bordje uitverkocht hangen aan zijn tijdelijke satellietkeuken.

Op vraag van het festival wordt de samenwerking verder gezet. De chef ging op zoek naar een nieuwe creatieve invulling van zijn kaart en zocht één van de top-chocolatiers ter wereld aan om samen te werken aan het dessert.

Dominique Persoone noemt zichzelf een SCHOCK-O-LATIER. Hij raakte wereldberoemd met zijn shooter waarbij chocolade met een ingenieus toestel rechtstreeks in de neus wordt geschoten. Hij presenteerde dit op een verjaardagfeest van één van de Rolling Stones.

Als twee gastronomische sterkhouders samen gaan brainstormen kan er van alles gebeuren. De festivalweide zorgde voor inspiratie want het dessert zal bestaan uit gras, chocolade en ‘regenwormen’ !?!! Kan het nog feestelijker?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier