Deskundige moet verantwoordelijke vinden voor doorboorde glasvezelkabel in Brugge

Redactie KW

De rechtbank heeft een deskundige aangesteld die moet nagaan wie verantwoordelijk was voor de doorboorde glasvezelkabel eind februari. Dat meldt Het Nieuwsblad. Daardoor viel de stedelijke internetverbinding plat. Ook het gratis netwerk Zapfi viel toen uit.

Eind februari werd een hoofdkabel van het Brugse glasvezelnetwerk doorgetrokken bij graafwerkenboor de bouw van een woning en krantenwinkel langs de Havenstraat Dat zorgde ervoor dat de Brugse stadsdiensten een hele tijd zonder internet en telefonie zaten. Ook het gratis draadloze internet Zapfi viel enkele dagen uit. Om uit te maken wie precies verantwoordelijke is voor het ongeval heeft de stad Brugge, via een juridische procedure in kortgeding, een deskundige aangesteld om de zaak ter plaatse te bekijken. Het expertiseverslag moet binnen de zes maanden rond zijn. ‘Op basis van dit verslag kan nagegaan worden wie precies in de fout ging en op wie we de schade kunnen verhalen’, zegt schepen van Informatica Hilde Decleer.

Imagoschade

De firma Zapfi kwam als medeschadelijder vrijwillig tussen in de zaak. ‘Onze gebruikers hebben een tijd niet van onze diensten gebruik kunnen maken’, zegt Gery Pollet van Zapfi. ‘Door tussen te komen in deze zaak dekken we ons preventief in tegen een eventuele boete die de stad ons kan opleggen omdat we een tijdlang geen diensten konden garanderen. Zapfi heeft door dit incident ook heel wat imagoschade geleden.’

(Bron : Het Nieuwsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier