Dertiger door 20 messteken doodgestoken op Overleie in Kortrijk

Redactie KW

(UPDATE 3) In Kortrijk is op Overleie zaterdagavond een man om het leven gekomen bij een steekpartij. Het gaat om een man van 34. De dader is een zestiger, een gewezen leraar aan het Sint-Pauluscollege in Wevelgem. Het slachtoffer kreeg 20 messteken toegediend.

Iets na negenen zaterdagavond probeerde de dertiger een voordeur van een woning in de Kapelstraat – dat is vlakbij het Sint-Amandsplein – op Overleie in Kortrijk in te beuken. Toen hij daarin slaagde, is hij het huis binnengestormd.

Wat zich binnenshuis precies heeft afgespeeld, is nog niet meegedeeld. Volgens buurtbewoners vroeg de bewoner van het huis een buurvrouw in het café naast de woning om de 100 te bellen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, konden ze niets meer ondernemen. De man die het huis was binnengebroken bleek inmiddels overleden aan de gevolgen van een 20-tal messteken.

Geen onbekende

Het slachtoffer is een dertiger die in de buurt een opvallende verschijning was door o.a. zijn vele tatoeages. De bewoner van het huis is een alleenstaande man van 62. De man is een gewezen leraar aan het Sint-Pauluscollege in Wevelgem. Volgens buurtbewoners kenden de twee mekaar.

Parket, onderzoeksrechter en mensen van het gerechtelijk labo hebben tot laat in de nacht onderzoeksdaden verricht in het huis. Na enkele uren is de brandweer langsgekomen om het stoffelijk overschot van het slachtoffer van op de eerste verdieping door het raam naar beneden te brengen.

Intussen is al een autopsie uitgevoerd op het slachtoffer. De dader is meegenomen door de politie en is intussen voor de onderzoeksrechter geleid.

Volgens het parket van Kortrijk is er nog geen duidelijkheid over het motief.

(JG, foto’s JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad en op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier