Dertig maanden cel voor opdracht tot gewelddadige overval op ex

Redactie KW

De 36-jarige man die zijn vrienden aanzette om een raid uit te voeren op de woning van zijn ex-echtgenote en haar nieuwe vriend langs de Gentpoortvest in Brugge heeft maandag van de rechtbank 30 maanden effectieve celstraf gekregen. De gewelddadige overval liep volledig uit de hand toen bleek dat de vriend het verkeerde huis was binnengedrongen. Aan de slachtoffers moet 8.000 euro schadevergoeding worden betaald.

Tijdens de nacht van 12 juni 2010 drong een gewapende man een woning binnen langs de Gentpoortvest in Brugge. Hij nam er de vrouw des huizes bij de haren en sleepte haar door de woning. Haar echtgenoot kreeg een mep met een frisdrankflesje op het hoofd terwijl hij bedreigd werd met een wapen. Het koppel moest hun juwelen afgeven. Het lukte echter niet om hun trouwring af te doen. Die zat al jaren rond hun vinger. Toen besefte de 19-jarige overvaller dat er iets fout was. Hij moest immers een jonge gescheiden vrouw overvallen. Hij bleek zich van huis gemist. Nadat hij zich excuseerde, nam hij de benen. Buiten werd hij opgewacht door een 29-jarige man die chauffeur speelde.

Vergissing
De overvallers hadden zich van huis vergist. Toen de buurvrouw het verhaal hoorde, herinnerde ze zich de dreigementen van haar ex-man. Zo kwamen de speurders hem op het spoor. Hij bleek de opdrachtgever. Hij wou haar en haar nieuwe vriend een lesje leren.

Trauma

De overvaller zelf kreeg 18 maanden cel met uitstel. De chauffeur van de vluchtwagen kreeg acht maanden effectieve celstraf. De slachtoffers houden nog steeds een trauma aan het voorval over. Ze eisten elk 5.000 euro schadevergoeding. De rechtbank kende het koppel 8.000 euro toe. (GW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier