Dertig jaar De Pelgrim

Redactie KW

Dagcentrum De Pelgrim in de Heuvellandse deelgemeente Wulvergem bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd. Vanavond is er een Jukebox-fuif. Morgen, zondag, kun je er vanaf 11 uur terecht.

De Pelgrim werd als dagcentrum voor volwassenen met een mentale beperking opgericht in 1978. Het was het eerste dagcentrum in de regio. Directeur Yvan Thomas: “In de aanvangsjaren waren we voor 20 plaatsen erkend. Nu zijn er dat 35. Maar er is nood aan meer in de regio. Daarom zijn we nu bezig met de oprichting van een nieuw dagcentrum in Wervik, dat zal werken rond kunst en theater.”

Het feest n.a.v. het 30-jarig bestaan start zondag om 11 uur met een aperitiefconcert van folkgroep Te Fête. Over de middag is er middagmaal: Gentse Waterzooi en voor de kinderen balletjes in tomatensaus met aardappelpuree. Om 14 uur start de opendeurdag. Je wordt er rondgeleid in de fruitgaard, de groentetuin en de dierenboerderij. Ondertussen is er ook kinderanimatie: volksdansen, boerenpannenkoeken bakken en ritjes met de tractor. (PiL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier