Dertig inbraken, ramkraken en homejackings sinds half januari : steeds dezelfde bende

Redactie KW

Sinds half januari zijn in het zuiden en het midden van onze provincie al dertig gewelddadige inbraken, ramkraken en homejackings gepleegd. En volgens het parket van Kortrijk wijzen de sporen daarbij altijd in de richting van dezelfde Noord-Franse bende. De politie uit onze regio werkt ondertussen nauw samen met de collega’s uit Frankrijk.

Het is even weer wat rustiger geweest, maar sinds van de week lijkt de golf van homejackings en ramkraken weer op te flakkeren. Gisteren werd in Roeselare nog 600 euro gestolen en gepoogd om de wagen mee te nemen. Volgens het parket zijn er de voorbije 3 maanden 30 dergelijke feiten gepleegd, door één Noord-Franse bende.

Geen confrontatie zoeken

Er zijn duidelijke gelijkenissen. De dieven zijn altijd met zes of zeven, gebruiken knuppels maar geen vuurwapens en gaan heel hardhandig te werk. Sinds enkele weken hebben zowel de federale als lokale politie de strijd tegen de bende opgevoerd. Daarbij werken ze ook nauw samen met de Franse ordediensten. Het signalement van de daders is ook doorgegeven in Frankrijk. Politie en parket vragen ook iedereen om alert te zijn en de confrontatie met de daders niet aan te gaan.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Dertig inbraken, ramkraken en homejackings sinds half januari : steeds dezelfde bende

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier