Dertig bewoners geëvacueerd bij brand appartement in Roeselare

Redactie KW

(UPDATE) In de Heilig Hartstraat in Roeselare is donderdagavond omstreeks 21 uur een 30-tal bewoners van een appartementsblok geëvacueerd nadat brand was uitgebroken op een flat op de zesde verdieping.

De vlammen sloegen al buiten de flat toen de brandweer met de grote middelen arriveerde. De bewoner – een man van vreemde origine- was op het ogenblik van de brand niet thuis. Al na korte tijd had de brandweer het vuur onder controle.

Door de hevige rookontwikkeling in het gebouw werd beslist om een dertigtal bewoners van de zesde en de aanpalende verdiepingen uit het appartementsblok, dat acht verdiepingen telt, te evacueren. De bewoners namen het zekere voor het onzekere en namen hun huisdieren met zich mee.. Zij werden ondergebracht in het cafetaria van het nabijegelegen Roeselaarse zwembad. De Roeselaarse burgemeester Luc Martens bracht de geëvacueerden een bezoek en stak hem een hart onder de riem.

Omstreeks 22.30 uur mochten de bewoners terugkeren naar hun appartement. Een aantal onder hen had opmerkingen in verband met het gebrek aan veiligheid in het gebouw.

De flat op de zesde verdieping is door het vuur vernield. Een ontploft televisietoestel zou de brand hebben veroorzaakt. (JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier