Dertien overblijvende sierstukken van Kursaal gehaald

Nadat zondag een betonnen sierstuk van het Kursaal van Oostende naar beneden viel, zijn nu ook de andere sierstukken op het gebouw weggehaald.
Redactie KW

In Oostende heeft een aannemer de dertien overblijvende betonnen sierstukken van het casino kursaal getild. Toen vorige week een balustrade van twee en een halve ton naar beneden tuimelde, bleek de constructie erg onveilig. Het gaat om een tijdelijke ingreep.

Monumenten en Landschappen zal zo goed als zeker beslissen dat de ornamenten terugmoeten op het beschermde kursaal. Ondertussen loopt de factuur voor het ongeval hoog op.

De aannemer zal meer dan een dag werk hebben om de klus te klaren. Gisteren is alle beton nog eens verankerd om een rampscenario zoals zondag te vermijden. Een verklaring voor het naar beneden storten durft niemand geven. De steunpaaltjes zijn niet stabiel. Twee jaar geleden is er al aan gewerkt, maar blijkbaar is de ernst van het euvel toen verkeerd ingeschat.

Het wordt een juridisch kluwen, maar het kursaal en zeg maar de stad Oostende is niet van plan ook maar 1 cent op te hoesten voor de peperdure reparatie. Ook de dienst monumenten en landschapen kwam al langs. Over enkele maanden zullen de sierstukken weer op het beschermde gebouw moeten.

De verantwoordelijkheid voor het ongeval wordt als een hete aardappel doorgeschoven. Uiteindelijk zal iemand moeten betalen. Al is nu nog niet duidelijk wie. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier