Deputatie zegt neen tegen omleidingsweg rond Pervijze

Redactie KW

De bestendige deputatie gaat niet in op de vraag van de stad Diksmuide om een omleidingsweg rond Pervijze aan te leggen.

“De Bestendige Deputatie heeft de vraag van Diksmuide voor een omleidingsweg rond Pervijze van tafel geveegd en fluit hen tegelijkertijd daarmee terug”, zegt N-VA-raadslid en Pervijzenaar Bart Verbrugghe. “Het verkeer, o.a. naar het industrieterrein Kaaskerke – is intussen onmiskenbaar aangezwollen in het landelijke dorp. De volledige driekwartring rond Diksmuide, met de verbinding Kaaskerke-Oostendebaan, die voor iedereen soelaas zou had kunnen bieden, is ook al een tijdje in de diepvries beland. Er is 13 jaar getalmd en veel kostbare tijd verloren en we staan uiteindelijk terug waar we vertrokken zijn.”

“Het stadsbestuur had op 1 oktober 2010 de vraag gericht aan de provincie West-Vlaanderen of de in het gewestplan ingekleurde westelijke omleidingsweg rond Pervijze er effectief kon komen”, zegt schepen Kurt Vanlerberghe. “Hiervoor liet de provincie verkeerstellingen en een kentekenonderzoek uitvoeren en kwam tot de vaststelling dat de intensiteit van het verkeer in de doortocht van Pervijze te gering is. De stad wacht nu een aanvullend overleg met de mobiliteitsbegeleider van het Vlaams Gewest af.”

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier