Deputatie wacht op rechter in Knokse terrassentwist

Redactie KW

Voor de uitspraak van de Brugse rechter begin volgende maand zal de West-Vlaamse deputatie geen initiatieven nemen voor een wijziging van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) om drank en snacks te kunnen serveren op het strand van Knokke-Heist. Dat heeft gedeputeerde Patrick Van Gheluwe (sp.a) donderdag gezegd tijdens de West-Vlaamse provincieraad.

Vorige week liet de stedenbouwkundige inspectie vier stranduitbatingen verzegelen omdat ze drank verkochten. De Knokke-Heistse raadsleden Luc Masyn (Vlaams Belang) en Hugo De Plecker (open Vld) interpelleerden Van Gheluwe en vroegen snel werk te maken van een aanpassing van het PRUP Strand & Dijk Knokke-Heist. Daarin staat dat verbruiksterrassen niet zijn toegelaten.

Volgens Van Gheluwe zondigden de uitbatingen niet tegen de geest van het PRUP. Een stoel op het zand is volgens hem geen terras. “Als mensen op het strand iets kunnen kopen, en daarvoor hebben de uitbaters toelating, moeten ze het ook kunnen nuttigen”, beklemtoonde hij. Dit standpunt werd al in een brief overgemaakt aan het gemeentebestuur van Knokke-Heist. “Ik wacht de uitspraak van de rechter af om te oordelen of een aanpassing van het PRUP wel noodzakelijk is”, besloot Van Gheluwe. “In het andere geval zal de provincieraad over de spanning tussen de horecabedrijven op de zeedijk en de zetelverhuurders op het strand moeten debatteren. Het probleem stelt zich voorlopig enkel in Knokke-Heist, maar als we daar verbruiksterrassen toelaten, moeten we dat ook in
andere kustgemeenten doen”.

De pleidooien voor de Brugse rechter vinden plaats op 30 juni. Een
uitspraak zou al op 7 juli volgen. (Bron: Belga)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier